ЗМІ про Фонд

Київщина: Презентували Фонд відновлення Ірпеня – Голос України

9 серпня в Ірпені презентували громадську організацію «Фонд відновлення Ірпеня».

Про це повідомив ірпінський міський голова Олександр Маркушин у Telegram.

“Сьогодні ми презентували громадську організацію “Фонд відновлення Ірпеня. Її створено тому, що більшість міжнародних організацій вимагають саме таку процедуру. Адже діяльність ГО є прозорою і підзвітною. Заснували її разом із головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком та народним депутатом України Сергієм Тарутою”, – написав очільник міста.

Він зазначив, що “головною метою діяльності Фонду відновлення Ірпеня є залучення фінансування через міжнародних партнерів, благодійні організації і фонди, приватних осіб-меценатів на відновлення об’єктів соціальної та житлової інфраструктури міста, що були зруйновані внаслідок російської агресії в Україні”.

Маркушин додав, що “створили і сайт irpinhelp.testht.com, на якому опубліковано систематизовану та впорядковану інформацію про всі знищені й пошкоджені об’єкти в Ірпені.

На сайті можна бачити картину руйнувань кожного об’єкта соціальної та житлової інфраструктури і кошториси відновлення. Благодійники самі зможуть обрати шляхи допомоги ірпінцям – чи то переведення коштів на рахунки ГО, чи то будматеріалами і технікою, чи то “опікунством” над конкретним об’єктом та відновленням його “під ключ”.

“Як громадська організація ми відзвітуємо за кожну копійку та цент, які зайдуть на рахунки Фонду відновлення Ірпеня! Вірю, разом ми відбудуємо наш Ірпінь якнайшвидше. До речі, уже цього тижня представники фонду проведуть робочу зустріч з головами ОСББ зруйнованих і пошкоджених будинків для напрацювання подальшого спільного плану дій”, – підсумував презентацію Олександр Маркушин.

Лада МИРНА. Голос України